Suède: Tobias Forsberg restera paralysé

06/05/2019 à 08:33:21Planète Hockey / KN   Article vu 3 221 fois
© Photo aftonbladet

Victime d'un grave accident le 26 décembre dernier lors d'une rencontre de championnat (voir aussi notre news), l'attaquant de Leksands Tobias Forsberg restera malheureusement paralysé.

Le joueur de 31 ans a pour la première fois communiqué son sur état de santé: " La blessure m'a causé une paralysie sous la poitrine, une altération de la fonction des bras et des doigts. J'ai encore du mal à me rendre compte de ce qui s'est passé. Pas seulement obligé d'en finir avec le hockey sur glace, quelque chose qui a été une grande partie de ma vie, mais encore plus. Je dois désormais m'asseoir dans un fauteuil roulant ".

Dans un communiqué de presse, le club de Leksands a indiqué qu'il allait créer une fondation de collecte au nom de "Tobias Forsberg", où tous les fonds sont intégralement consacrés à sa rééducation et à son avenir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol. . Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar. . Det är i den verkligheten jag försöker landa. . Oavsett hur mörkt det här är så har jag på slutet ändå i ögonblick känt att jag vuxit in i situationen och förstått att det här kommer att bli en lång kamp. Utan det stöd jag har fått från min familj skulle jag aldrig ha tagit mig hit i den här processen. Dom har varit vid min sida från dag ett. För det enorma stöd från alla möjliga håll jag först på slutet insett omfattningen av känner jag en sån tacksamhet. Känner mig hedrad och lyckligt lottad att så många bryr sig. Allt det här, alla hälsningar och tifon, meddelanden på sociala medier och omtanke överallt ifrån har varit ett stort stöd när jag har känt mig som svagast. Tack. Och ett minst lika stort tack till all vårdpersonal som har tagit hand om mig. Ni är guld värd. Tack! . Trots att det här har ställt mig inför utmaningar jag aldrig hade kunnat förställa mig så försöker jag varje dag att ta mig framåt. Jag har precis fått tillbaka matchtröjan jag hade på mig den där dagen. Den som sjukvårdarna var tvungna att klippa sönder. Nu är den ihopsydd och nästan som förr, precis som jag.

Une publication partagée par Tobias Forsberg (@t.forsberg) le

 

Actu précédente et suivante SWHLA: les ZSC Lions se renforcent Aurélien Marti rejoint Fribourg pour une année
Derniers résultats
sa 29.02.20 - 5 - 3
sa 29.02.20 - 1 - 6
sa 29.02.20 - 3 - 2
sa 29.02.20 - 1 - 4
sa 29.02.20 - 4 - 2
sa 29.02.20 - 4 - 1
voir tous les résultats
Fil actualités en continu
Derniers articles
Classement
1 ZSC Lions 50 j 91 pts
2 EV Zoug 50 j 90 pts
3 Genève-Servette HC 50 j 89 pts
4 HC Davos 50 j 89 pts
5 HC Bienne 50 j 78 pts
6 Lausanne HC 50 j 75 pts
7 HC Fribourg-Gottéron 50 j 73 pts
8 HC Lugano 50 j 69 pts
9 CP Berne 50 j 68 pts
10 HC Ambri-Piotta 50 j 63 pts
11 SCL Tigers 50 j 63 pts
12 SC Rapperswil-Jona Lakers 50 j 52 pts
voir le classement détaillé
Partenaires
Derniers tweets